Wednesday, May 8, 2013

Ahli Baru

29 April 2013, Sebelum Pilihanraya bermula...saya dapat ahli keluarga baru...
Cantik tarikh lahir tu...Arsyad lahir 29 Mei 2011...& Putera Comel ni dinamakan Muhammad Khalis Amsyar Bin Muhamad Aminudin

Bayi seberat 3.05kg ini lahir pada 8.42 minit pagi...
Adik kepada Nur Asyifa Humairah...
Selamat Datang ke dunia sayang...
moga hidupmu murah rezeki & di rahmati
xoxoxoxo

Monday, May 6, 2013

Peristiwa Sedih... 6 april 2013

Balik dari Induksi Seminggu, saya keguguran...sedih memang sedih...mula-mula memang saya akui saya tak dapat juga terima hakikat keguguran tu...
tapi Allah maha mengetahui akan setiap apa yang berlaku...
Saya & suami redha atas apa yang berlaku...
Seminggu saya kat Husm menanggung kesakitan itu...
Hanya Allah yang tahu kesakitan yang dialami...
Tapi akhirnya anak dalam rahim ibu tak dapat bertahan....
saya kena D & C dan demam panas coz dijangkiti kuman...

Tq kepada kawan2 yang mendoakan agar saya cepat sembuh...
 


Picture saya selepas keguguran bersama sepupu baru sebelah hubby...muka pun pucat lagi...

Program Transformasi Minda (Cherating Beach Resort)


25 mac- 29 mac saya menghadiri Induksi di Suria Cherating Beach Resort selama seminggu...
dah sebulan lebih berlaku tapi baru hari ni berkesempatan untuk updated di blog.
terlampau banyak perkara yang berlaku & xsempat lagi untuk updated kesemuanya...
 
 Program induksi selama seminggu memang best...saya jumpa rakan-rakan baru yang baik hati...
aktiviti memang la teramat penat tapi kami enjoy...
cuma yang sedihnya saya terpaksa meninggalkan hubby & arsyad saya selama seminggu...
wuaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 Bila mengantuk dalam dewan, inilah aktiviti saya...snap photo...

 Ni lah katil saya... nasib baik dapat roomate yang baik macam fatihaah...dia memang sportingggg


 Pagi-pagi kami terpaksa bersenam seawal pagi.
tapi saya skip aktiviti ni disebabkan saya mengandung 3 bulan....

 

 Sukaneka main tarik tali



 Kewangan Fatihaah & Nadia

 Diana & Liza

 Me &  shaadath...
kami semua kenal masa inteview lagi...kami jumpa lagi masa lapor diri di putrajaya...
best friend forever!!!!
diorang memang baik...mudah membantu saya...



Ni masa persembahan kumpulan malam tu...kumpulan saya dapat nombor dua dalam lakonan...
terima kasih atas sokongan semua...
LOve
xoxoxoxoxoxo

Thursday, April 4, 2013

Ikan bakar Kuala Besut 24.3.2013

2 minggu lepas, kakak saya yang sulong balik ke Kampung... Ayah saya sakit...
Saya pula memang dah niat dalam hati nak belanja family saya makan Ikan bakar sempena gaji pertama saya...

Kami pilih Lokasi di Kuala Besut, Zul Ikan Bakar!!!!!
gambar ikan bakar xsempat pula nak ambil memandangkan kami teramat lapar kot!!!!

Mak & ayah saya tak dapat join disebabkan keadaan ayah yang tak mengizinkan...
ni gambar-gambar kami malam tersebut..kakak saya kak lin tak ada coz dia pregnant tak dapat balik kampung....hehehehhe


 my hubby!!!!


 Asyifa berlatarbelakang ibunya!!!!

Rizqi & Asyifa yang tak reti duduk diam...atas meja lak tu...
 

 Rizqi, ayah su, Chik Su & Chik Gee

 Mereka-mereka

 my handsome BoY!!!!

 Rizqi & ayah pilih ikan


 kakak, kak Chik & abg Iman



xoxoxoxooxooxooxo

Monday, March 4, 2013

Exam & jalan-jalan

Last week, 27 & 28 February, saya terlibat dengan peperiksaan penjawatan awam di JPN negeri Terengganu...
alang-alang 2 hari terlibat dengan exam, saya & suami ambil keputusan untuk bermalam di sana & kami memilih Hotel Seri Malaysia. kami bertolak pukul5.30 pagi pada 27hb dan solat subuh di Setiu...Kebetulan, masa tu banjir gelombang ke-3 berlaku, nasib baik kami dapat sampai dengan selamatnya walaupun paras air makin naik...



 Ni Si kecil kami masa menunggu makan malam di Western Restaurant 

 NI masa breakfast kat Hotel Seri malaysia...Kesian, pagi-pagi lagi Rizqi dah bangun dan dimandikan oleh ayah....tengok matanya yang mengantukkkk!!!!!!

 menguap!!!!


Petang tu, selesai ibu exam, ayah pula ada meeting dengan bosnya kat Kuala Terengganu...Ibu & Rizqi menunggu dalam kereta dengan sabarnya..dan melayan kaletah budak lasak nie...


video 

sungguh tak larat melayan karenah ini budak..
ni pulak video yang diambil di Hotel Seri Malaysia 
xreti dok diam dia!!!!!

Tuesday, February 5, 2013

Aksi Beliau Yang merisaukan saya

Dah agak lama saya tak bercerita pasal putera saya yang semakin lasak & aktif ketika umur hendak mencecah 2 Tahun!!!!
Sudah banyak perubahan kat atas dirinya yang saya sedari dari sehari ke sehari....
~dia dah panggil "ayah"...huhu...ibu belum lagi...
~bila kita ambil sesuatu kat tangan dia, mesti dia kata "pah pah pah"-maksudnya lepas...heheheh
~kalau marah mesti dia tanya "bakpo" kenapa
~manjanya pulak makin menjadi-jadi....
~kalau kat rumah nenek pula dia suka sepahkan senduk & sudip nenek...
~kadang-kadang keaktifan beliau teramat merisaukan saya...
Rizqi tak suka dengan mainan yang saya beli, beliau lagi suka mainan yang bukan mainannya...
~kadang2 dia panjat kerusi untuk main suis lampu, panjat kerusi untuk main pili gas...

Ni beberapa gambar aksi lasak beliau...

 Berdiri atas skuter sambil menonggek punggung ke belakang

 Duduk mencangkung!!!! ayah kepenatan melayan karenah anak kesayangannya!!!

Last!!! aksi selak perut beliau...heheheheh

melawat pasar tani


 Khamis, 24 januari sempena cuti Maulidur Rasul, saya bawak anak teruna saya ke Pasar Tani Jerteh...
Tak banyak pun barang yang dibeli memandangkan gaji belum dapat...ialah, saya kan baru bekerja...kena tunggu 3 bulan baru dapat gaji...kena lah jimat cermat....

Sepanjang di pasar tani, hanya telatah 2 orang si kecil ni yang menghiburkan hati...
mak sedara saya berniaga kat pasar tani...jadi saya letak budak berdua ni kat tempat mak sedara saya.
Asyiefa Humairah datang dengan papanya, ibunya kerja pagi tu...

 Rizqi ketawa bila nampak flash

 Kusyuk dengar apabila dimarah oleh papa Asyiefa!!!

 Rutin biasa mereka berdua bila berebut  barang...


 hahahahah...saya suka gambar ni...lucu tengok muka anak sedara saya masa ni


 main kotak kain pelikat chik..kesian chik...bersepah disebabkan budak berdua nie!!!!


 Rizqi sentiasa Ready bila nak snap gambar!!!

 Kakak asyifa dah mula boring...

& Last .
.
.
.
.
.
.
.
..
.

Senyuman Dari anak ibu yang begitu cumelllll
muahssss