Monday, July 23, 2012

selamat berpuasa

Rasanya masih belum terlambat untuk saya mengucapkan selamat berpuasa kepada seluruh umat islam di seluruh dunia...
semoga di bulan yang penuh keberkatan ini, kita dapat menggandakan pahala & kehidupan kita akan lebih tenang kerana akur & taat atas perintahnya...
salam ramadhan dari kami sekeluarga mazlia, yusry & Rizqi...

Sunday, July 22, 2012

Bila Rizqi dah boleh jalan...







video













bila rizqi dah boleh jalan, ibu & ayah la orang yang paling excited di dunia..walaupun dah nak masuk 14 bulan...







ayah siap plan nak beli kasut yang ada lampu lagi kat Rizqi...







walaupun xlaju lagi langkahnya tapi cukup membahagiakan kami berdua..







moga rizqi menjadi yang terbaik di kalangan yang terbaik. ibu & ayah selalu mendoakan kebahagiaan & keberkatan terhadap insan yang bernama Rizqi Arsyad nie..







moga dia membesar dengan penuh kasih sayang, keimanan & ketakwaan..











ameennn!!!!





Tuesday, July 17, 2012

makan malam

Semalam balik jer kerja terus mandikan Rizqi & masak untuk makan malam..menu makan malam hari ini ialah Butter prawn & ikan masak aladin (yang guna susu cair tu).. saja masak awal coz saya kurang sehat lately..asyik demam, batuk& selsema...





ni hasil butter prawn yang saya masak semalam...

ni pulak ikan tongkol masak aladin..ikan tu rebus dulu....
alhamdulillah..kenyang!!!!menikmati makan malam yang simple!






Sunday, July 15, 2012

weekenD 13 july 2012


jumaat pagi, tok Rizqi (bat saya) datang ke rumah kami..
pagi-pagi lagi saya dah jemput bat saya supaya datang rumah. sepanjang kami pindah, baru sekali ayah saya datang..tu pun masa malam mula2 ada majlis sembahyang hajat..lepas tu dah masuk 5 bulan pindah, ni pulak baru ayah saya datang.. kesian jugak, ayah saya mesti boring. life dia kat kedai & rumah. sekali sekala better dia datang ke rumah anak-anak...

memandangkan ada lauk yang simple-simple sahaja kat rumah, saya pun masak la udang goreng kunyit, sambal belacan & kari telur ayam (favourite) encik suami...ayah saya pun memang berselera makan menikmati menu tengahari tersebut...

after sembahyang jumaat & makan, kami bersiap-siap ke Kota bharu..sebelum tu hantar ayah saya balik dulu...

tujuan utama ke kota bharu ialah nak shopping baju raya Rizqi...& destinasinya ialah KB mall (pacific)..kena beli awal-awal sementara ada duit ni..nanti tak lah kelain duit tu...

sementara ibu sibuk memilih, Rizqi & ayah ada aktiviti lain..tengok la aktiviti Rizqi yang dilayan oleh ayah...

minum susu dulu...nanti lapar!!

sambil minum susu, sempat dia tarik tag harga sampai terkoyak..nasib baik jurujual tu baik!!!

dah kenyang kena sambung drive...

ayah dah penat nak melayan..berhenti rehat jap...

muka seriusnya!!!

mau balik sudah!!


sempat ke Kb mall jer coz ayah xmau dah ke Tesco! or wakaf che yeh...
sempat beli 2 jeans & 3 T-shirt kat rizqi brand Kiki lala & Kiko...
tunggu baju melayu la pulak sepasang lagi....huhuhuhuhuhuhu

Saturday, July 7, 2012

hajat tertunai...Dinner celebrate birthday

hajat nak sambut birthday kami berdua tercapai walaupun agak lambat...hehehehe..
kami pilih Restoran Singgah Rasa di Air Tawar besut...
makanan memang murah & sedap...lain kali boleh datang lagi... mula2 saya nak ke Restoran Anjung Bahtera. tapi suami mahu ubah selera, so ikut jer laaaa...

ni pulak budak yang tak boleh duduk diam..almaklum, first time dapat makan bawah pondok buluh yang kena makan bersila nie...

makanan yang dah selesai habis di makan...


rizqi & ibu...xoxoxoxo

hantar Chik gee naik bas ke KULIM 1.7.2012

1 july 2012, adik saya azie nak ke kedah..so minta tolong kami tolong hantarkan...saya pun decided tak mau masak malam tu..iyelah takut terlewat...kami dinner kat Restoran sweet sour dekat dengan rumah mak saya.. restoran ni baru dibuka & tidak menghampakan kami...
kami order kejap jer dah sampai.. order nasi goreng USA & nasi goreng cendawan...
tak sempat ambil gambar makanan disebabkan Rizqi tak reti dok diam.

ni masa tunggu cik gee naik bas & rizqi dengan aksi lasaknyer...



lewat jugak bas cik gee sampai..dekat pukul 11 malam.. & saya dah ngantuk...wuawuauwaaa!!!

happy birthday to me & my hubby...30 june & 1july

30 june adalah hari lahir saya & 1 july adalah hari lahir encik suami...
menarik kan???
hari tu kami tak celebrate kat luar pun memandangkan gaji belum masuk & penat hari bekerja..
jadi saya hanya memasak kat rumah..
kek ada juga tapi lupa pulak nak ambil picture kek yang kecil itu..
hehehehehe...


saya masak ikan siakap 3 rasa menu makan malam untuk celebrate birthday kami berdua...
hiasan oleh encik suami..P:)-

habis jugak kami makan memandangkan ikan ni tak lah sebesar mana..



pada suami tercinta, Selamat hari lahir yang ke - 29..moga panjang umur & murah rezeki & beroleh kekayaan di dunia & akhirat...
ibu & Rizqi luv u so much...
muah!